Ook de Politiezone Grens is trots op BOB

Print

Start van de nieuwe BOB-wintercampagne:

Vandaag is ‘BOB’ nog geen algemene regel bij de Belgische bestuurders. Het is nog steeds sociaal aanvaard om drinken en rijden te combineren. Zo geeft liefst 1 Belg op de 3 toe afgelopen maand onder invloed van alcohol te hebben gereden en gebeuren er elke dag in ons land gemiddeld 12 ongevallen waarbij een bestuurder positief blies. Om hier verandering in te brengen, speelt de nieuwe wintercampagne in op het gevoel van trots om BOB te zijn.

De boodschap van de nieuwe campagne: ‘BOB en trots erop.’

Deze winter is de start van een gloednieuw BOB-hoofdstuk. De boodschap is duidelijker dan ooit: ‘BOB en trots erop’. Het is BOB die ervoor zorgt dat zijn/haar partner, kinderen, familie, vrienden, collega's of klanten veilig thuiskomen. Hij kiest ervoor om te rijden en daarom alleen non-alcoholische drankjes te drinken of hij reserveert een taxi voor iedereen, geeft advies over het openbaar vervoer, bereidt een gezellige logeerplaats voor... BOB betekent dus op voorhand de oplossing kiezen voor een veilige terugkeer. Kortom, BOB is een houding waar je trots op mag zijn!

Politiezone Grens zet sterk in op alcoholcontroles

Spijtig genoeg kunnen we niet altijd trots zijn op de bestuurders en moeten er controles gehouden worden.  De politiezone Grens drijft de controles op alcohol en drugs in het verkeer op vanaf 1 december tot half januari 2018. Tijdens die periode zijn er dagelijks controles, gelijk verdeeld over de drie gemeentes van de zone. Dat kunnen grote controle-acties zijn, maar ook één ploeg die controles uitvoert. 

Sinds enkele jaren werkt de Politiezone Grens al met samplingtoestellen. Agenten kunnen met die toestellen snellere en dus meer controles doen. Het verhoogt de pakkans per locatie.  Ook het constant en snel verplaatsen tussen verschillende opstelplaatsen op zowel gewestwegen als landwegen wordt al verschillende jaren toegepast.  Via sociale media verspreidt de plaats waar ze controleren zich namelijk snel.